EasyJet: compensatie alle CO2-uitstoot namens klanten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

EasyJet: compensatie alle CO2-uitstoot namens klanten

Door: | 19 november, 2019

EasyJet gaat alle CO2-uitstoot van vluchten namens zijn klanten compenseren. Hiervoor trekt de maatschappij voor 2020 een bedrag uit van 25 miljoen pond, ofwel 27 miljoen euro.

Easyjet claimt de eerste grote maatschappij te zijn die alle CO2-uitstoot voor alle vluchten namens zijn klanten compenseert. De airline maakte in het gebroken boekjaar 2019 een winst van 349 miljoen Britse pond, ofwel ruim 408 miljoen euro.

EasyJet zegt te beseffen dat CO2-compensatie slechts een tijdelijke oplossing is zolang er nog nieuwe technologieën worden ontwikkeld. De airline blijft daarom samen met andere partijen in de luchtvaartindustrie innovatieve technologie ondersteunen, waaronder de ontwikkeling van hybride en elektrische vliegtuigen.
Zo start EasyJet samen met Airbus een onderzoeksproject naar hybride en elektrische vliegtuigen.

‘Terwijl elektrische technologie nog in ontwikkeling is, zullen we blijven werken aan aanvullende oplossingen om op de korte en middellange termijn onze CO2-uitstoot te verminderen. Denk hierbij aan de introductie van technologieën als e-taxiën, elektrische APUs en de vermindering van CO2-uitstoot door activiteiten die niet direct gelinkt zijn aan een vlucht, bijvoorbeeld door het gebruik van duurzaam opgewekte energie voor deze activiteiten. We zijn ook van plan zowel overheden als het bedrijfsleven aan te moedigen zich op dit gebied te richten, met name door het efficiënter gebruik van het luchtruim en door ervoor te zorgen dat de regelgeving verdere emissiereducties ondersteunt door efficiënter vliegen te stimuleren en innovatie te ondersteunen, bijvoorbeeld middels fiscale prikkels.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel