Duitsland stevent af op tiende recordjaar - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Duitsland stevent af op tiende recordjaar

Door: | 19 november, 2019

Duitsland verwacht boekjaar 2019 opnieuw af te sluiten met meer Nederlandse bezoekers. Tot en met augustus dit jaar staat de teller op een plus van 2,6 procent. ‘Dat percentage zullen we niet handhaven, maar we rekenen ook dit jaar weer op een bescheiden plus’, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam.

Het verkeersbureau hield dinsdagmiddag de drukbezochte ReisMarkt Duitsland 2019, in Circl in Amsterdam. Ruim 40 aanbieders uit Duitsland kwamen hier in contact met meer dan 75 vakbezoekers uit Nederland.

Duitsland lijkt als bestemming voor het tiende jaar op rij een bezoekersrecord te breken. In 2018 werden 86 miljoen overnachtingen van buitenlandse gasten geteld. Nederland is de grootste markt, met 11,3 miljoen overnachtingen. Voor 2019 wordt opnieuw groei verwacht, ook internationaal, waarmee vakantieland Duitsland voor het tiende jaar op rij een record breekt.

Het themajaar over de bouwstijl Bauhaus heeft Duitsland dit jaar veel bezoekers opgeleverd. Het komende jaar staat in het teken van de 250-ste geboortedag van Ludwig van Beethoven. Overal in Duitsland worden uitvoeringen gegeven door één van de 130 professionele orkesten die het land rijk is. ‘Als muziekland is Duitsland wereldkampioen’, zegt Klare.

Hoewel Duitsland een typisch doe-het-zelf bestemming is, zijn er volop kansen voor de georganiseerde reiswereld. Meer daarover binnenkort in TravMagazine.

Foto: Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam, met Christiane Heinrich die zich in de regio Bonn bezighoudt met het Beethovenjaar.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel