Doorstart voor Belgische reisbureaus Thomas Cook - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Doorstart voor Belgische reisbureaus Thomas Cook

Door: | 11 oktober, 2019

De Spaanse reisorganisatie Wamos neemt 63 van de 91 Belgische reisbureaus van het failliete Thomas Cook over. Volgens de Belgische curator kunnen daardoor bijna 200 van de meer dan 500 Belgische medewerkers alsnog aan de slag blijven.

Dat meldt de NOS. De winkels worden voortgezet onder de naam Neckermann.

Voorzitter Eduardo Montes van Wamos omschrijft de overname als een nieuwe stap in de internationale uitbreiding van de groep, meldt het Belgische Het Laatste Nieuws. ‘We verzekeren een zeer aantrekkelijke en toonaangevende reisdistributiegroep in België en zien grote mogelijkheden voor zowel Neckermann België als onze gevestigde internationale reisactiviteiten’, zegt hij.

De groep Wamos opereert vanuit Madrid. Het bedrijf omvat luchtvaartmaatschappij Wamos Air, touroperator Wamos Tours en de reisorganisatie Wamos Circuitos, die in 20 Latijns-Amerikaanse landen reizen aanbiedt.
Ook de toeristische retailers Nautalia Viajes, Top Atlántico en Geo Star zijn onderdeel van de groep. Nu komen daar dus 62 Belgische filialen van Thomas Cook bij.
Het nieuwe bedrijf krijgt de naam ‘Wamos Benelux’ en wordt deels geleid door het management van de voormalige Thomas Cook-dochter.

Voor Thomas Cook Nederland wordt nog gekeken naar een mogelijke doorstart. Bij Thomas Cook Nederland werkten circa 200 mensen.
In thuismarkt Verenigd Koninkrijk neemt reisbureauketen Hays alle 555 reisbureaus van Thomas Cook over. Dat zorgt waarschijnlijk ook voor de redding van veel banen.
Volgens Britse media kunnen hierdoor in totaal 2.500 werknemers aan de slag blijven.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel