Door coronacrisis: Cruise Travel sluit pand; banen weg - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Door coronacrisis: Cruise Travel sluit pand; banen weg

Door: | 17 juni, 2020

Als gevolg van de coronacrisis voert E-hoi Nederland een reorganisatie door. Het pand van Cruise Travel in Ermelo wordt per 1 oktober gesloten. Hierbij komen 17 arbeidsplaatsen te vervallen, inclusief tijdelijke contracten die niet worden verlengd.

Bij Cruisewinkel in Amsterdam, eveneens onderdeel van E-hoi Nederland, verdwijnen 7 arbeidsplaatsen, inclusief tijdelijke contracten.
Dat zegt Patrick Cépèro, directeur van E-hoi Nederland, waaronder Zeetours, Cruise Travel, Cruiswinkel.nl en Cruisewinkel.be vallen.

De activiteiten worden gebundeld in het kantoor van Zeetours in Rotterdam. In Rotterdam komt één baan te vervallen.
‘Het ging natuurlijk al niet goed met Cruise Travel. De wereldwijde ellende die corona heet, heeft de rest gedaan. We moesten inkrimpen, want het is anders niet vol te houden met alle personeel’, zegt Cépèro desgevraagd.

‘Het kostte me veel moeite de knoop door te hakken. Sommige mensen bij Cruise Travel hebben er 24 jaar gewerkt. Maar ik hoef niet te vertellen dat het niet goed gaat met de cruisesector. We zullen straks als het weer aantrekt minder omzet draaien en dan heb je minder mensen nodig.’

Volgens Cépèro valt in één klap veel kennis weg. ‘Het is moeilijk een goede cruiseverkoper te vinden, want het is echt specialistisch werk. In feite is het kapitaalvernietiging.’
De accounting-afdeling van drie man van Cruise Travel wordt gehandhaafd. Deze worden in een ander, kleiner pand in Ermelo of Harderwijk gehuisvest.

Ook bij Cruisewinkel in Amsterdam vervallen banen. Hier verdwijnen 7 arbeidsplaatsen, inclusief tijdelijke contracten.
‘We blijven daar met een klein team zitten dat de kerntaken doet, zoals marketing en product. We hadden de huur van ons pand in Amsterdam al eerder opgezegd en zouden in het eerste kwartaal van volgend jaar verhuizen naar een ander pand. We blijven nu tot die tijd in ons bestaande pand zitten. We laten het van de situatie afhangen of we dan alsnog alles in Rotterdam concentreren.’

Cépèro: ‘We zijn in feite een hartstikke gezond bedrijf qua financiën, en we reorganiseren juist om dat zo te houden.’

Cruise Travel is onderdeel van het Duitse E-hoi, dat in 2015 de Nederlandse markt betrad met de aankoop van Cruisewinkel, opgericht door Cépèro, later gevolgd door Zeetours in 2018. Vorig jaar werd Cruise Travel ingelijfd. Het label zelf blijft bestaan en wordt vanuit  Rotterdam gerund.

Foto: Patrick Cépèro (Archieffoto TravMagazine)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.