Don Kaspers gestopt als ANVR-bestuurder - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Don Kaspers gestopt als ANVR-bestuurder

Door: | 13 juli, 2020

Don Kaspers is per 1 juli gestopt als bestuurder van de ANVR. In verband met het beëindigen van zijn dienstverband en functie als CEO van D-rt groep, heeft hij zijn lidmaatschap als bestuurder en penningmeester van de ANVR per die datum neergelegd.

Dat heeft de ANVR maandag bekendgemaakt.
Het bestuur heeft Kaspers gevraagd na te denken over een mogelijke toekomstige rol als onafhankelijk adviseur bij een aantal branchebrede trajecten.

‘We vinden het jammer dat we midden in de grootste crisis die de reisbranche ooit heeft meegemaakt afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerd bestuurder’, zegt ANVR-voormaan Frank Oostdam.

‘Maar dat hebben we in de statuten van de ANVR nu eenmaal zo met elkaar afgesproken. Het bestuur is dan ook blij dat Don zich bereid heeft verklaard serieus na te denken over de mogelijkheid het bestuur in de toekomst terzijde te staan als onafhankelijk adviseur bij een aantal projecten, van belang voor de toekomst van de reissector. De komende weken bespreken we intern in het bestuur wie de rol van penningmeester vanaf nu op zich gaat nemen.’

De eerstvolgende reguliere Algemene Ledenvergadering van de ANVR staat gepland voor januari 2021. Zoals geregeld in de statuten zal het bestuur van de ANVR tegen die tijd een voordracht voor een bestuurder doen ter vervanging van Kaspers.

‘Dat hoeft ook niet eerder, statutair hebben we ook nu al voldoende bestuursleden. Elk lid kan dan tot één week vóór de volgende Ledenvergadering een tegenkandidaat voorstellen’, zegt Oostdam.
‘Het is overigens zeker niet gezegd dat de opvolger van Don Kaspers ook weer iemand namens de retail moet zijn. Die zijn ook nu immers nog goed vertegenwoordigd in het bestuur. We gaan als bestuur goed kijken hoe we er blijvend voor kunnen zorgen dat het bestuur kwalitatief en inhoudelijk een goede vertegenwoordiging van de reissector is.’ (Archieffoto TravMagazine)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.