De Jong Intra: Zwitsers kantoor voor verdere groei - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

De Jong Intra: Zwitsers kantoor voor verdere groei

Door: | 2 december, 2019

De Jong Intra Vakanties heeft een kantoor bij Zürich geopend, in de vorm van een GmbH. Met deze stap wil de touroperator verdere groei stimuleren en de concurrentiepositie versterken, zegt commercieel directeur Coby van Dongen.

Vanuit het Zwitserse kantoor vinden alle inkoopactiviteiten en strategische beslissingen plaats. ‘Dedicated inkopers zijn het hele jaar op zoek naar unieke content voor de organisatie, naast uiteraard de inkoop via de grote beddenbanken. Een betere verdeling in taken, een kortere aansturing en meer focus op het inkopen van unieke en authentieke accommodaties moeten leiden tot een beter resultaat.’

De operationele verkoop gaat zoals vanouds via het servicecenter de Jong Intra Vakanties BV in Ridderkerk, met het voor de retail vertrouwde verkoopteam, inclusief de maatwerkspecialisten en het retailteam Bianca Rodenburg en Sarena Zijlmans.
‘Voor de retail verandert er in de operationele samenwerking niets. De zekerheden als lidmaatschap van ANVR en het deelnemerschap van SGR en SGRZ blijven uiteraard van kracht’, zegt Van Dongen.
Ook de bankrekeningnummers blijven ongewijzigd, maar deze staan op naam van de GmbH.

Als gevolg van de stap naar een Zwitsers de Jong Intra Vakanties GmbH, een soort BV, is de Zwitserse fiscale regelgeving van kracht. Dat betekent onder andere dat de btw op de commissie voor reizen, die binnen Europa normaliter 21 procent bedraagt, komt te vervallen. Dat is doordat de Jong Intra Vakanties vanuit Zwitserland opereert, een land dat geen lid is van de EU, waardoor deze btw regelgeving vervalt.
‘Naast de zeer intensieve focus op inkoop, is er een fiscaal voordeel dat zal bijdragen tot versterking van de concurrentiepositie’, zegt Van Dongen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel