Cyprus: voorlopig PCR-test voor Nederlandse bezoekers - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Cyprus: voorlopig PCR-test voor Nederlandse bezoekers

Door: | 1 juli, 2020

Cyprus heeft een bestemmingsprotocol opgesteld voor buitenlandse bezoekers. Landen van herkomst zijn verdeeld in twee categorieën, A en B, op basis van internationaal beschikbare epidemiologische gegevens.

Nederland zit momenteel nog in categorie B. Dat betekent dat een PCR-test verplicht is in land van herkomst, maximaal 72 uur voor vertrek, zegt Inge Lankes van het Cyprus Verkeersbureau in Nederland. ‘We wachten er met smart op dat Nederland in categorie A geplaatst wordt.’

De PCR-est is de meest gebruikt test, met wattenstaafje, waarbij wordt gekeken of iemand het coronavirus op dat moment heeft.

Personen die vliegen uit categorie A-landen hoeven geen negatieve PCR-test voor Covid-19 te tonen om naar Cyprus te reizen. Ze dienen enkel de vereiste informatie en een verklaring op erewoord te tonen.

Personen die reizen uit categorie B-landen moeten 72 uur voor vertrek een PCR-test laten doen en in het bezit zijn van een certificaat dat een negatieve PCR test voor Covid-19 aantoont. Ook zij dienen de vereiste informatie en een verklaring op erewoord te tonen. (Foto Shutterstock)

De categorisatie is te vinden op www.cyprusflightpass.gov.cy

Bekijk hieronder het hele bestemmingsprotocol voor Cyprus.

Bestemmings protocol Cyprus, 30 juni

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.