Curaçao verwelkomt ruim 9.000 bezoekers in augustus - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Curaçao verwelkomt ruim 9.000 bezoekers in augustus

Door: | 8 september, 2020

Curaçao Tourist Board (CTB) meldt 9.227 stayovers in augustus. Daarvan komt 89% uit Europa en 5% uit het Caribisch gebied.

Met een select aantal landen in West-Europa dat aan de risicodrempel voldoet, kwam 91% van de Europese bezoekers uit Nederland. Het eiland heeft 7.518 Nederlandse bezoekers mogen verwelkomen, dat is 53% minder in vergelijking met augustus 2019. Uit Duitsland zijn 291 bezoekers geregistreerd, een afname van 75% ten opzichte van vorig jaar.

Resorthotels
Van de Europese bezoekers verbleef 55% in resorthotels, terwijl 45% in augustus in alternatieve accommodatie verbleef. Een andere interessante indicator is de gemiddelde overnachting van de Europese bezoeker. In augustus 2020 was de gemiddelde overnachting 11,7, terwijl vorig jaar in dezelfde maand gemiddeld 9,9 nachten per Europese bezoeker zijn geregistreerd. Dit is een stijging van 18% in het aantal nachten dat gemiddeld op het eiland wordt doorgebracht.

‘Aangezien we slechts voor een beperkt aantal landen in Europa open zijn, was het goed om te zien dat er in augustus meer dan 9.000 bezoekers kwamen. Ook zag augustus een toename van het aantal bezoekers dat in resorthotels verblijft’, aldus Paul Pennicook, CEO van CTB.

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.