Cruisesector Duitsland boekt recordjaar - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Cruisesector Duitsland boekt recordjaar

Door: | 10 maart, 2018

De cruisesector in Duitsland heeft een goed jaar achter de rug. Het aantal Duitse cruisepassagiers steeg in 2017 met 8,4 procent naar 2,2 miljoen.

Dat blijkt uit cijfers die belangenvereniging Clia tijdens de ITB in Berlijn heeft gepresenteerd. Dat is een nieuw record. Het grootste deel van de cruisereizen werd in het reisbureau geboekt. Bij Clia Duitsland zijn 38 Duitse- en internationale rederijen aangesloten.

Volgens Karl Pojer, de voorzitter van Clia Duitsland en tevens Ceo van Hapag-Lloyd Cruises, groeit de cruisesector in Duitsland twee keer zo snel dan in de rest van de wereld.
De Duitse rederijen domineren de markt bij onze oosterburen, met 1,64 miljoen passagiers. De internationale rederijen zijn goed voor 547.000 passagiers. Het aandeel van de internationale rederijen is de laatste drie jaar met 42.500 passagiers afgenomen.
Volgens de rederijen komt dit doordat schepen voor andere markten worden ingezet.

Clia Nederland presenteert zijn jaarcijfers komende dinsdag. Ingewijden verwachten een lichte groei ten opzichte van vorig jaar, toen het aantal Nederlandse cruisepassagiers opnieuw licht daalde naar 101.000.
De daling in Nederland heeft mede te maken met de vermindering van het aantal afvaarten in Nederland.

Foto: Karl Pojer, Ceo van Hapag-Lloyd Cruises en voorzitter van Clia Duitsland, op de ITB in Berlijn.

 

 

(Visited 83 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel