‘Cruise is Eldorado voor mensen met moordplannen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Cruise is Eldorado voor mensen met moordplannen’

Door: | 2 december, 2019

Cruises zijn een Eldorado voor mensen met moordplannen. Dat zegt een Duitse advocaat in Bild Zeitung. Volgens de Canadese professor Maritieme studies Ross Klein wordt jaarlijks wereldwijd 24 maal ’man overboord’ geregistreerd.

Vrijwel nooit wordt iemand teruggevonden. Bij eén op de drie sterfgevallen van mensen die overboord slaan tijdens een cruise, is sprake van moord, citeert de Telegraaf.
Deels gaat het om zelfmoorden, maar ook ongelukken (ofwel overmatig alcoholgebruik) komen vaak voor.

Volgens onderzoeker Klein is een cruiseschip een bijna ideale plek om een moord te plegen. Er is geen politie aanwezig, dus er wordt niet meteen grondig onderzoek gedaan. Dat geeft een dader voorsprong.
Volgens advocaat Stevens wordt iemand die overboord wordt gegooid of door de schroef vermalen, of drijft door de stroming heel snel weg of wordt aas voor de vissen. ‘En daarmee is het bewijs moeilijk rond te krijgen.’
Nabestaanden strijden vaak ook jaren tegen de rederij om duidelijkheid te krijgen. Er is zelfs een Cruise Victims vereniging. Deze vindt dat er agenten aan boord moeten zijn van grote schepen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel