Coronavirus heeft nauwelijks effect op ITB Berlijn - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Coronavirus heeft nauwelijks effect op ITB Berlijn

Door: | 17 februari, 2020

Het coronavirus heeft niet of nauwelijks invloed op de ITB, de grootste toerismebeurs in de wereld die begin maart weer in Berlijn wordt gehouden.

‘Tot nu toe hebben twee Chinese exposanten hun deelname geannuleerd. Het grootste deel van de Chinese stands wordt bemand door personeel uit Europa of Duitsland, waardoor hier geen annuleringen zijn’, zegt David Ruetz, CEO van ITB Berlin in een verklaring.

‘Alles bij elkaar is het aandeel deelnemers uit de Volksrepubliek China gering. De veiligheid van onze bezoekers en exposanten is onze topprioriteit. We staan ​​voortdurend in contact met de gezondheidsautoriteiten en nemen alle aanbevolen maatregelen die noodzakelijk zijn.’

Los daarvan neemt de ITB al proactieve maatregelen. Op het beursterrein zijn Engelstalige medische specialisten en hulpdiensten beschikbaar. De sanitaire voorzieningen worden vaker schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Volgeboekt
De ITB is dit jaar weer helemaal volgeboekt, met 10.000 exposanten uit meer dan 180 landen. Er worden 160.000 bezoekers verwacht, onder wie 113.500 vakbezoekers.

Tijdens het omlijstende ITB congres zijn er 400 sprekers en 350 presentaties. Daarnaast zijn er 5.000 en met dan 500 reisbloggers aanwezig. De beurs heeft een omzet met een waarde van 7 miljard euro.

‘Onze volle beurshallen laten duidelijk zien dat ITB Berlijn zelfs in tijden van vliegschaamte, overtoerisme, klimaatdiscussie en het coronavirus het centrum van de reisindustrie blijft, met een internationale uitstraling. De wereldwijde reisindustrie is sterk aanwezig en zet in op elkaar persoonlijk ontmoeten.’

Oman is dit jaar het partnerland van de ITB. Ook de andere Arabische landen zijn sterk aanwezig als opkomende toeristische bestemmingen. Zo zijn de Emiraten goed vertegenwoordigd in hal 2.2. Saoedi-Arabië is voor het eerst aanwezig met een paviljoen van twee verdiepingen van 450 vierkante meter.

Egypte lijkt zich te hebben hersteld van de enorme daling van het aantal bezoekers en staat weer op de toeristische kaart met veel hotels en resorts in hal 4.2. Tegelijk toont Marokko (hal 21) met 25 procent meer standruimte het economisch belang van het toerisme.
De ITB wordt gehouden van 4 tot en met 8 maart.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel