Corendon stopt met aanbieden coronatest voor derden vanwege verwarring - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Corendon stopt met aanbieden coronatest voor derden vanwege verwarring

Door: | 14 mei, 2020

Corendon stopt met het aanbieden van een sneltest op anti-stoffen tegen het coronavirus voor derden. Dat heeft het bedrijf donderdagavond in een verklaring laten weten. De coronavrije vakanties blijven echter gewoon aangeboden worden, benadrukt een woordvoerster.

Eerder deze week maakte Corendon bekend dat deze zomer coronavrije vakanties worden aangeboden, waarbij passagiers voor vertrek worden getest.

Daarbij werd meteen bekendgemaakt dat Corendon ervaring opdoet met een zogenaamde teststraat, die is ingericht in het Corendon City hotel in Amsterdam. Deze was tijdelijk in gebruik als testlocatie.
Medewerkers van Corendon konden zich daar de afgelopen twee dagen laten testen op de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19. Daarna zou deze test ook commercieel aan andere belangstellenden worden aangeboden.

Deze losse test aan derden is nu geschrapt, zegt het bedrijf in een verklaring.
‘In de afgelopen dagen is er in de media veel discussie geweest over coronasneltests. Hierbij blijkt dat er bij pers en publiek voortdurend verwarring blijft ontstaan over de twee verschillende soorten tests die er zijn: de (snel)test op antistoffen, die Corendon via deze website aanbiedt, en de (snel)test die de aanwezigheid van het virus kan vaststellen.

Daarbij wordt regelmatig gesuggereerd dat wij de veiligheid van onze klanten in gevaar zouden brengen door te stellen dat wij de antistoffentest zouden gebruiken om vast te stellen of vakantiegangers al dan niet op vakantie mogen gaan. Zelfs onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge maakte deze vergissing bij de beantwoording van vragen tijdens zijn persconferentie van 13 mei. Deze uitlatingen zijn uiterst schadelijk voor de goede reputatie die Corendon als reisorganisatie geniet’, aldus Corendon.

‘Alhoewel wij er van overtuigd zijn dat wij deze antistoffentest op een uiterst zorgvuldige wijze uitvoeren en hierover uitvoerige en objectieve informatie verstrekken, zowel op onze website als in de aanvullende informatie, hebben wij toch besloten om onze activiteit met onmiddellijke ingang te staken. Een voortdurende discussie over dit onderwerp draagt niets bij aan een oplossing van de coronacrisis, maar doet er eerder afbreuk aan. Vandaar onze beslissing. Alle klanten die al een test hebben geboekt op deze website informeren wij over onze beslissing en uiteraard het betaalde bedrag restitueren.’

De woordvoerster benadrukt dat de aangekondigde coronavrije vakanties gewoon doorgaan. Hiervoor wordt momenteel een test geselecteerd. Het is de bedoeling dat vakantiegangers straks bij het Corendon Village Hotel, vlakbij Schiphol, kort voor het vertrek van hun vlucht worden getest.
De coronavrije vakanties gaan 26 juni van start. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.