Consumentenwaakhond Rusland start onderzoek naar Booking.com - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Consumentenwaakhond Rusland start onderzoek naar Booking.com

Door: | 31 december, 2019

De Russische mededingingsautoriteit is een onderzoek begonnen naar Booking.com. Volgens de Federal Anti-monopoly Service (FAS) heeft Booking.com hotels gevraagd om op andere boekingssites dezelfde prijzen te hanteren als op Booking.com.

Mocht blijken dat Booking daadwerkelijk de Russische regels heeft geschonden, dan kan het bedrijf een boete krijgen die varieert van 1 tot 5 procent van de omzet die in Rusland wordt gemaakt, meldt onder andere persbureau Reuters.

Eerder deze maand werd Booking.com nog op de vingers getikt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), in samenwerking met andere Europese consumententoezichthouders.
Volgens de toezichthouders moet het boekingsplatform onder andere duidelijk maken hoe zoekresultaten tot stand komen, bijvoorbeeld wanneer zoekresultaten hoger op de lijst staan omdat daarvoor betaald is door de eigenaar van de accommodatie
Ook moeten alle vermelde prijzen worden getoond inclusief alle onvermijdbare kosten. Ook mag Booking.com geen onterechte schaarste voorwenden, bijvoorbeeld door te melden dat nog maar enkele kamers beschikbaar zijn. Daarnaast moeten aanbiedingen ook echt aanbiedingen zijn. Door bijvoorbeeld een prijs door te strepen kan de indruk worden gewekt dat er een korting wordt gegeven, terwijl dit niet altijd zo is.

Booking.com heeft aan ACM toegezegd zijn website voor heel Europa aan te passen en heeft toegezegd daarmee op 16 juni 2020 gereed te zijn.
Hoe het onderzoek in Rusland verder verloopt, is niet bekend.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel