Condor: krediet niet gebruikt voor prijsactie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Condor: krediet niet gebruikt voor prijsactie

Door: | 7 oktober, 2019

De Duitse vakantievlieger Condor wijst verwijten van de hand dat het een overbruggingskrediet van de overheid heeft gebruikt om te stunten met lage ticketprijzen.

Recent adverteerde Condor met seat only aanbiedingen. Dat wekte ongenoegen bij andere airlines in Duitsland.

Condor zegt het toegezegde krediet niet te hebben gebruikt om tickets tegen dumpprijzen in de markt te zetten. Er is sprake van een tijdelijke overlap met een actie is al stond gepland.

De laatste prijsactie liep van 23 september tot 3 oktober 2019, en begon dus een dag nadat het moederbedrijf Thomas Cook Group plc faillissement had aangevraagd.
‘De actie was al in juli in de systemen vastgelegd en kon niet op korte termijn worden gestopt’, zegt een woordvoerster van Condor tegen het Duitse persbureau dpa.
Condor werd meegesleurd in het faillissement van Thomas Cook Plc, dat een aandeel van 49 procent in de airline had. Omdat de airline zelf goed presteert en veel touroperators als klant heeft, kreeg Condor van de Duitse overheid en de deelstaat Hessen een overbruggingskrediet voor de winter van 380 miljoen euro, Het krediet geldt voor zes maanden.

Overigens is de vliegoperatie van Condor stabiel. Sinds de insolventie van het moederbedrijf is bij Condor geen enkele vlucht uitgevallen. Condor behaalde vorig boekjaar een operatieve winst van 43 miljoen euro.

(Visited 387 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel