Column: Kou en noodweer verwacht in augustus - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Kou en noodweer verwacht in augustus

Door: | 2 mei, 2019

Vol verbazing las ik het bericht in de Televaag van maandag dat er weer een warme zomer op komst zou zijn. Dit op basis van een bericht op de site van Weeronline. Daar stond dat er een kans was van 70 procent dat het een warme en droge junimaand zou gaan worden.

Maar op de burelen van de Televaag zijn ze niet vies van een beetje overdrijven en hebben er maar van gemaakt: ‘Zomer wordt warmer en droger dan normaal’. Best wel knap, zo’n lange kop van de Televaag.

Ik heb eens gebeld met mensen die het kunnen weten en die zijn eensgezind: zo’n voorspelling is complete onzin. Je kunt hooguit van een verwachting spreken. Nou, mijn verwachting staat in de kop van deze column.
In het bericht van Weeronline staat namelijk ook dat het in augustus echt Hollands zomerweer zal zijn, namelijk met stapelwolken en buien.

De klant weet toch al niet wat hij moet doen deze zomer: weggaan of thuisblijven. Nou, ik weet het wel: liever aan het zwembad op een bedje in Zuid-Europa, dan op een overkokende camping in ons mooie kikkerland.
Maar ja, daar hoeven we dus niet bang voor te zijn, is mijn verwachting (let op, dus niet voorspelling), want het zal heerlijk Hollands zomerweer worden, en de tent moet op een heuveltje, dan houd je alles droog.

Ik durf ook wel een voorspelling te doen: als het seizoen geweest is, hebben we met zijn allen gewoon weer een plus van een paar procent. Jammer is alleen dat door het langzamer op gang komen van de boekingen de winsten wel substantieel lager zullen zijn.

Ik wens (let op, geen voorspelling of verwachting dus) dat het een echte Hollandse zomer wordt met rottende aardappeloogsten en weggespoelde campings.
Ik voorspel dat ik dat allemaal online ga volgen, vanaf mijn ligbed in Zuid-Spanje, om te zien wie er gelijk heeft.

Deel dit artikel

Reacties

  1. Kees Bikker

    Al lees ik absoluut dat krantje niet, op de lange termijn verwacht ik toch steeds meer warme zomers qua CO2 etc. Het schijnt dat er al een geheim plan is om een HSL naar de Waddeneilanden aan te leggen.

  2. Jos van Noord

    Televaag? Misschien kent ons Ton ook vaag de uitdrukking: Ze kunnen beter over je fiets lullen dan over…? Ton mag uit de Gezondverstandkrant citeren zo veel en zo vaak ie maar wil . Zolang Ton ‘m maar blijft lezen.
    Grote groeten uit Zuid-Frankrijk, al is het hier pokkenweer.