Column: kapperconcurrent - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: kapperconcurrent

Door: | 14 november, 2016

De Cosmo-kapster die eens in de zoveel weken mijn haar kortwiekt reist in haar vrije tijd de halve wereld over. Dat levert tijdens de knipbeurt altijd interessante gespreksstof op die verder gaat dan ‘wat een weer he…?’

Haar reis naar Curaçao was rond, vertelde ze laatst enthousiast. De vorige keer had ze gemeld dat ze nog geen keus had kunnen maken tussen TUI en Corendon met KLM. Van het reisbureau wist ze dat TUI met de Dreamliner naar de Antillen vliegt, iets wat ze wel wilde meemaken. ‘Dat is nu TUIfly, de nieuwe naam van Arkefly’, zei ze, alsof ik dat niet wist…
Maar helaas voor TUI, ze had bij KLM geboekt. Een los ticket voor iets meer dan 700 euro. ‘Hoezo een los ticket, ga je op het strand slapen?’ wilde ik weten.

En toen werd het interessant. Er bleek een andere vaste klant in het spel, die met haar man een huis op Curaçao heeft. Tijdens het aanleggen van een recent permanent bood deze vrouw haar huis te huur aan. Normaal gesproken deed ze dat via Airbnb, maar ze had meer vertrouwen in de kapster en haar vriend.
Het huis, met grote tuin, zwembad en jacuzzi, werd aangeboden voor een vriendenprijs. Het ticket bij KLM was duurder. Het moet niet gekker worden, dacht ik: de kapsalon als concurrent van het reisbureau.

In het informatieboekje van het Curaçao Toeristen Bureau, dat aan de deelnemers van het ANVR-congres is gestuurd, wordt uitgebreid aandacht besteed aan slaapmogelijkheden. Er wordt gemeld dat er grote internationale hotels zijn, maar ook bungalows en luxe villa’s. Juist door die laatste categorie te noemen, zonder toelichting waar je die kunt boeken, begeeft het verkeersbureau zich op een hellend vlak. In juli dit jaar sprak de hotelsector op Curaçao nog van code rood, omdat veel toeristen een losse vlucht combineren met een accommodatie via Airbnb. De vrijblijvende informatie van het verkeersbureau, dat mede wordt gefinancierd door de hotelsector, nodigt doe-het-zelfboekers uit tot Googlen, waar Airbnb hoog scoort. Een idee: meldt de officiële partners (ANVR-aanbieders, partner-hotels) op de website van het verkeersbureau. Want voor je het weet, is de klant weg. En onderschat de kracht van de kapperszaak niet.

theo.de.reus@travmagazine.nl

(Visited 425 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel