Column: Ik schaam mijzelf rot - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Ik schaam mijzelf rot

Door: | 30 augustus, 2019

Ik zal het u maar opbiechten: ik heb het milieu de genadeklap toegebracht. Mijn CO2-uitstoot is veel te groot geweest de laatste tijd. Denkt u aan een leuk groen plantsoen met wat vogeltjes, tegen de achtergrond van de ronkende en spuwende Hoogovens. Een rokerscafé in China. Zoiets.

Allereerst: begin juli heb ik maar liefst drie dagen in de cabrio door het Oosten van Nederland getoerd, en geheel doelloos het milieu vervuild. Gewoon maar wat rondgereden, en genoten van dezelfde natuur die ik tegelijkertijd om zeep hielp. Net als trouwens duizenden andere cabrio-liefhebbers. We hebben weliswaar geen dak, maar wel een petje op. En een bord voor onze kop…en dus toch totaal geen last van cabrio-schaamte.

Johan Cruijff

Ok, als u dacht dat het dat wel was… nou het wordt nog veel erger! Ik ben ook nog naar de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal geweest. Geheel nutteloos naar Amsterdam gereden om een wedstrijd te zien die ook op televisie was, en dat met tienduizenden andere supporters. En geen last van voetbal-schaamte!

Auto naar Spanje

Uiteraard, u denkt, ‘een wedstrijdje kijken moet kunnen, een mens wil ook wel eens wat leuks doen’, maar het wordt helaas nog erger. Wij zijn met de auto naar Noord-Spanje gereden terwijl we met minder uitstoot hadden kunnen vliegen. En ook geen last van auto-schaamte! Ja ik hoor u hier, SCHAAMTELOOS toch?!

En op de zonovergoten bestemming heeft de airco op volle toeren gedraaid. Je wil toch lekker koel slapen. En u raadt het al: ook al geen airco-schaamte!

Petje

Kortom mijn excuses aan het milieu de toekomstige generaties en de landelijke opinie. Je kunt op een verjaardag bijna niet meer vertellen dat je in reiswereld werkt en mensen voor hun plezier in het vliegtuig vervoert… Haast zeker dat die cabrio rijdende Ajax-supporter met zijn malle petje dan begint te zeuren over vlieg-schaamte.

 

Nou ik heb geen vliegschaamte en jij?

Deel dit artikel