Column: hoezo samen? - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Column: hoezo samen?

Door: | 15 mei, 2020

Samen overwinnen wij de coronacrisis, hoor ik Mark in mijn achterhoofd zeggen. Inderdaad, solidariteit moet er zijn. Het angstbeeld van koelwagens naast een mortuarium flitst door mijn hoofd, dat wil niemand. Gelukkig lijkt de situatie steeds meer onder controle te komen, uiteraard een hele schrale troost voor de getroffenen.

Dat maakt het ook zo moeilijk om kritisch te zijn, maar ja, ik ben ook maar een mens.
Na ruim 25 jaar hard werken, hebben we een mooi bedrijf opgebouwd, stapje voor stapje naar de positie waar we nu zijn. Marktleider en de belangrijkste informatiebronnen voor de reisindustrie. En met mij hebben veel bekenden en vrienden in de reisindustrie keihard gewerkt om iets moois op te bouwen, en om daarna van een welverdiende oude dag te kunnen genieten, onder het moto ‘mijn bedrijf is mijn pensioen’.

En nu heb ik, en misschien u ook wel, zakelijke (misschien wel) terminale kanker. Dus redt ons, we zouden het toch samen doen. Solidariteit overwint de coronacrisis is het credo. Het is allang niet alleen maar een medische crisis, maar ook een economische. We worden in ons voortbestaan bedreigd.

Ik stel daarom het volgende voor: van elke geboekte reis betalen we 50 procent terug aan de klant. Waar staat dat tijdens een pandemie onze klanten geen schade zouden mogen lijden? En solidair als we zijn, gaan al onze gasten daar natuurlijk mee akkoord. Ze hebben tenslotte ook geklapt voor de gezondheidszorg.

Alle gepensioneerden leveren daarna uit solidariteit 30 procent van hun pension boven de 500 euro in. Kijk, dat is nog eens een gebaar. Ons pensioen is verdwenen, dus misschien houden wij dan iets over.

Uiteraard leveren alle ambtenaren en medici die boven de 60 K verdienen ook 25 procent in, en in tijden van een pandemie begrijpt elke beroepsgroep dat we het samen moeten doen. Uiteraard willen de politici over 2020 helemaal geen salaris en daarna de helft. Die doen het gewoon een jaartje van de onkostenvergoeding. Dan is er wat geld om de zwaarst getroffen ondernemingen in Nederland te helpen, zodat zij niet failleren, en er voor het personeel en de ondernemers nog perspectief is.

Weet u, we doen helemaal niks samen. Klanten dreigen aangemoedigd door een wereldvreemde EU-commissaris dat ze nu hun geld terug willen. Zo van: het is mijn geld en de pandemie is jouw probleem. Hoe dom is deze dame die daar in Brussel verzekerd is van twee keer modaal en een onkostenvergoeding waar wij prima van zouden kunnen rondkomen.

Ja, bovenstaand is doordrenkt met sarcasme, boosheid, teleurstelling en verbijstering. Ik ben woest.
Maar nog steeds ga ik dat niet hardop zeggen. Hoe kun je zakelijk verlies vergelijken met persoonlijk verlies, ik zou niet durven. Dat zal de zekere mening zijn van alle mensen die een veilige baan hebben en lachen om mijn gedachte dat we het samen moeten doen.
Ga lekker los op social media, en delen is lief. Ik lees dat toch niet.

Blijf gezond!

#Hoezosamen?

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.