Column: BOBO’S! - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: BOBO’S!

Door: | 7 januari, 2020

Donderdag mogen we weer naar de nieuwjaarsreceptie van de ANVR, een over het algemeen gezellig en informatief samenzijn van reisbobo Nederland. Ik kan daar mee leven om reisbobo genoemd te worden, dat is toch waar je het voor doet?

U zult zich afvragen: waar hebben die bobo’s het dan over? Nou ik heb een kort lijstje gemaakt. Om te beginnen is er voorafgaand de jaarlijkse ANVR-vergadering, als ik het goed begrijp staat er een bestuurswijziging op het programma. Wellicht komt er eindelijk weer een voorzitter uit de gelederen en eerlijk gezegd dat wordt hoog tijd. Dus tussen de zandstormen en andere perikelen door zou het mooi zijn als de baas van TUI in Nederland Arjan Kers dat er maar even bij gaat doen. Als veruit grootste marktpartij is TUI het wel aan zijn stand verplicht de voorzitter een paar jaar te leveren. Het kan nooit veel werk zijn met een directeur naast je die beide functies jarenlang met succes tegelijk deed.

Natuurlijk komt ook de entree van Koning Triton in Nederland aan bod met de bijbehorende bespiegelingen omtrent de fusie tussen Sunweb en Corendon die aanstaande is. Nu nog even wachten op akkoord van de ACM en men kan beginnen van de twee bedrijven één mooi nieuw bedrijf te vormen. Wordt één en één twee? We zullen het zien, misschien wel drie.
Over vliegtuigen gaan we het ook hebben. Het succes van de Dreamliner, het meest gevraagde toestel door de vakantieganger (bron: mijn verjaardag) en over de MAX die waarschijnlijk nooit meer gaat vliegen, en zeker niet onder die naam.

En het grootste onderwerp: wie is er volgend jaar niet meer bij? Niemand dacht verleden jaar dat dit Thomas Cook zou zijn. Ik nomineer niemand dat zou de zaken versnellen. Zeker is dat Nico van der Veer de kerst niet haalt maar die gaat gewoon met pensioen, kunnen we donderdag mooi even zijn opvolger gaan bespreken. Dat wordt zeker niet Kees Kooijmans die met zijn reisbureau nu ZRA of zoiets is geworden. Gaat dat dan onder zijn eigen ANVR-nummer of gaat hij naar 100 euro contributie? Best een leuk onderwerp.

Zo lees je maar, wij BOBO’S zijn er maar druk mee.
We zien elkaar snel. Tot donderdag of op de Vakdag of tijdens het Reisgala, heerlijke maand januari.

Deel dit artikel

Reacties

  1. Kees Kooijmans

    Beste Ton ik blijf zelfstandig met mijn eigen ANVR nummer, mijn voordeel nu is dat ik gebruik kan maken van de marketing afdeling, IATA, trainingen, studiereizen en een beter inkoop. Het is ook verfrissend om met andere mensen te sparren over de toekomst van de reisbranche. Verder zal het verschil tussen een ZRA en reisagent steeds kleiner worden.

  2. Frank Oostdam/voorzitter

    Leuk dat je er weer bij bent Tom. Als Bobo maar ook als “niet Bobo” was je welkom geweest hoor.