Cathay Pacific: winstwaarschuwing door aanhoudende protesten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Cathay Pacific: winstwaarschuwing door aanhoudende protesten

Door: | 20 oktober, 2019

De aanhoudende protesten in Hongkong spelen Cathay Pacific nog steeds parten. De homecarrier heeft nu een winstwaarschuwing moeten afgeven.

Cathay Pacific zag het aantal passagiers in september met 7,1 procent dalen.

De airline spreekt van ‘zeer uitdagende’ omstandigheden in Hongkong en verwacht dat dit in de loop van dit jaar niet meer zal veranderen, meldt onder andere Tellerreport.com.

Cathay Pacific Group liet begin augustus weten dat in de eerste helft van het boekjaar weer zwarte cijfers werden geschreven. Mede vanwege de protesten in Hongkong waarschuwde de airline destijds wel voor toekomstige ‘tegenwind en onzekerheid’. De verwachting was echter dat de omzet en winst in de tweede helft van het jaar weer zouden stijgen.

Cathay Pacific behaalde in de eerste helft van 2019 een winst van 1,3 miljard Hongkong dollar, ofwel ruim 147 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2018 noteerde de airline nog een verlies van 263 Hongkong dollar, ofwel 29 miljoen euro.
De aanhoudende protesten in Hongkong, gericht tegen de toenemende bemoeizucht van de Chinese overheid, zorgden voor minder inkomende passagiers en hadden een negatieve invloed op toekomstige boekingen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel