Brussel akkoord met krediet voor Condor - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Brussel akkoord met krediet voor Condor

Door: | 15 oktober, 2019

De Europese Commissie is akkoord gegaan met het krediet van 380 miljoen euro van de Duitse overheid voor vakantievlieger Condor. Met het geld, beschikbaar gesteld door de centrale regering in Duitsland en de deelstaat Hessen, kan Condor de komende winter overbruggen.

Condor werd meegesleurd in het faillissement van Thomas Cook Plc, dat een aandeel van 49 procent in de airline had. De airline zelf presteert goed en heeft veel touroperators als klant. Met het overbruggingskrediet is de toekomst van Condor verzekerd, stelt CEO Ralf Teckentrup, die de Europese Commissie bedankt voor het snelle en positieve besluit.

Ondertussen probeert een schuldeiser van Thomas Cook in Tunesië beslag te laten leggen op een van de toestellen waarmee Condor naar Tunesië vliegt. Vanwege deze dreiging heeft condor vorige week al twee vluchten naar Djerba geschrapt. Lufthansa en TUI fly sprongen in de bres en brachten vakantiegangers naar hun bestemming.
Waarschijnlijk gaat het om Tunesische hoteliers die via deze inbeslagname uitstaande schulden bij Thomas Cook willen innen. Volgens Condor bestaat hiervoor geen rechtsgrondslag.

Deel dit artikel