Britse toezichthouder wil compensatie van Ryanair - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Britse toezichthouder wil compensatie van Ryanair

Door: | 5 december, 2018

De Britse toezichthouder voor de luchtvaart is een zaak gestart tegen Ryanair over het uitblijven van compensatie voor reizigers na de stakingen van deze zomer.

Volgens de Civil Aviation Authority (CAA) hebben reizigers recht op compensatie, maar zoals bekend weigert de prijsvechter passagiers te compenseren. Volgens Ryanair ging het hier om bijzondere omstandigheden. De airline verwijst naar eerder uitspraken van rechtbanken in Duitsland, Spanje en Italië, die dat zouden bevestigen.
Ryanair moest deze zomer honderden vluchten annuleren vanwege stakingen in heel Europa. Eind september werden nog eens 190 vluchten geschrapt door pilotenstakingen. Enkele tienduizenden reizigers werden hierdoor gedupeerd.

Volgens Europese regels kunnen reizigers aanspraak maken op een vergoeding tot 600 euro, afhankelijk van de vliegafstand en de duur van de vertraging. EUclaim liet begin oktober al weten, onder andere in TravMagazine, dat klanten van de airline al voor 1,3 miljoen euro aan claims hadden ingediend vanwege de stakingen bij Ryanair.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel