Britse toerist claimt doktersrekening bij hotel na ‘balconing’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Britse toerist claimt doktersrekening bij hotel na ‘balconing’

Door: | 17 juni, 2019

Hoe bont kun je het maken? Een Britse toerist die op Mallorca bij een balkonsprong gewond raakte, heeft geprobeerd de doktersrekening op het hotel te verhalen.

Het geval van ‘balconing’ deed zich vorige week voor in Magaluf, melden Spaanse media. De man was vanaf de eerste verdieping van zijn hotel gesprongen, met als doel in een boom te landen. De dunne takken waren niet bestand tegen zijn gewicht, waarna de man op de grond viel en zijn sleutelbeen en een paar ribben brak.

De man verklaarde later echter dat hij bij het zwembad was uitgegleden en diende bij het hotel een doktersrekening van 37.000 euro in.
De verzekeringsmaatschappij van het hotel deed er niet lang over om een video-opname te vinden, waarop was te zien dat de man van zijn balkon was gesprongen. De claim van de vakantieganger werd afgewezen.

Diarree-zwendel
Het geval doet denken aan de zogeheten diarree-zwendel, waarmee hotels op Mallorca en Britse reisorganisaties tot vorig jaar te maken hadden. Hierbij deden Britse vakantiegangers alsof zij in hun hotel een voedselvergiftiging hadden opgelopen.
De betrokken vakantiegangers kochten bij een apotheek op Mallorca een medicijn tegen diarree, bewaarden de bon en lieten bij thuiskomst een advocatenkantoor een eis tot schadevergoeding bij de touroperator indienen. De touroperator verhaalde de schade vaak weer op zijn hotelier. Na onderzoek bleek in januari vorig jaar dat vakantiegangers vaak door stromannen van advocatenkantoren werden benaderd om een dergelijke claim in te dienen. Het bedrog deed zich voor vanaf 2013 en duurde tot in de zomer van 2017.

Overigens is afgelopen weekend opnieuw een gewonde gevallen bij ‘balconing’. Het gaat om een 17-jarige Britse toeriste die van haar hotelbalkon is gevallen en drie meter naar beneden is gestort. Zij kwam er met lichte verwondingen vanaf. Het ongeluk gebeurde in Palmanova, in het zuidwesten van Mallorca.

(Visited 555 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel