Bouw nieuwe terminal op Schiphol vertraagd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Bouw nieuwe terminal op Schiphol vertraagd

Door: | 2 augustus, 2019

De bouw van een nieuwe terminal op Schiphol loopt vertraging op, zegt vice-president-directeur André van den Berg. De nieuwe vertrek- en aankomsthal zou in 2023 gereed moeten zijn, maar dat jaartal wordt hoogstwaarschijnlijk niet gehaald, meldt de NOS.

‘Het jaar 2023 is voor de terminal te vroeg. Pin me niet vast op het jaar dat hij wel klaar is. Het zal niet ver daarna zijn.’

Van den Berg verwacht meer te kunnen zeggen over de nieuwe planning zodra de aanbesteding is afgerond. Naar verwachting wordt begin volgend jaar bekend welke aannemer de terminal mag bouwen.
Ook de nieuwe A-pier heeft vertraging opgelopen. Die had eind dit jaar klaar moeten zijn maar de oplevering is uitgesteld tot volgend jaar.

Vanaf 2021 mag het aantal vluchten van en naar Schiphol stapsgewijs stijgen tot maximaal 540.000. Van minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) mag de luchthaven na 2020 groeien, mits de overlast afneemt. Tot 2020 geldt een maximum van 500.000 starts en landingen. (Foto Schiphol).

(Visited 125 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel