Boeing vindt opnieuw afval in brandstoftanks 737 MAX - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Boeing vindt opnieuw afval in brandstoftanks 737 MAX

Door: | 23 februari, 2020

Opnieuw tegenslag voor Boeing. De vliegtuigbouwer heeft in nog eens tientallen toestellen van het type 737 MAX afvalmateriaal gevonden in brandstoftanks. Dat meldt de NOS op basis van berichtgeving van persbureau Reuters.

Boeing meldde afgelopen week al dat in tanks van recent afgebouwde toestellen afval was gevonden en noemde dat ‘absoluut onacceptabel’.

Om hoeveel vliegtuigen het toen ging, is niet duidelijk. Boeing begon wel meteen met het doorlichten van alle 400 toestellen van het type die klaar zijn voor levering aan maatschappijen.

Vooralsnog is in 35 van die vliegtuigen afvalmateriaal gevonden. Dat zou de helft zijn van de tot nu toe gecontroleerde toestellen, meldt een anonieme bron aan Reuters.

Wat er precies in de tanks is achtergebleven, is onduidelijk. Volgens Reuters gaat het waarschijnlijk om doeken, gereedschap of schaafsel van metaal dat is achtergelaten door werknemers.

De 737 MAX staat al bijna een jaar aan de grond nat twee crashes, in Ethiopië en Indonesië, waarbij 346 doden vielen.
De fatale crashes bleken te zijn veroorzaakt door softwarefouten in het besturingssysteem. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) trok daarop de licentie voor het toestel in.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel