Boeing onderhandelt over mega-order uit China - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Boeing onderhandelt over mega-order uit China

Door: | 6 juni, 2019

Het mag Boeing ook wel weer een keer meezitten. De Amerikaanse vliegtuigbouwer is in gesprek met China, dat ondanks de handelsoorlog met de VS een flinke order wil plaatsen, meldt Bloomberg.

Het zou gaan om 100 toestellen van het type B-787 Dreamliner en het nieuwste lange afstandstoestel van Boeing, de B-777X. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van circa 27 miljard euro, exclusief de in de branche gebruikelijke quantumkorting.

Voor Boeing betekent de order goed nieuws vanwege de sterke concurrentie met de Europese rivaal Airbus. Bovendien heeft het vertrouwen in Boeing een forse deuk opgelopen na de twee ongelukken met toestellen van het type Boeing 737 MAX. De toestellen, het meest verkocht type van Boeing, staan sinds maart wereldwijd aan de grond.
Boeing wilde geen commentaar op het nieuws geven.

Eerder deze week liet de Poolse airline LOT weten dat het geen reden ziet zijn order voor de 737 MAX te annuleren. ‘Wanneer iemand zijn bestelling annuleert, is dat volgens mij eerder een emotionele- dan een rationele beslissing’, stelde topman Rafal Milczarski van LOT. Hij stelde het volste vertrouwen te hebben in de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart FAA. ‘Tenzij de FAA zelf adviseert om de orders voor de 737 MAX te annuleren.’

LOT heeft inmiddels vijf toestellen van het type geleverd gekregen, die aan de grond staan op de luchthaven van Warschau. De voorgaande series van de 737 behoren wereldwijd tot de meest betrouwbare vliegtuigen. (Foto Boeing).

(Visited 94 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel