Boeing heeft software-update voor 737 MAX gereed - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Boeing heeft software-update voor 737 MAX gereed

Door: | 17 mei, 2019

Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat meldt de vliegtuigbouwer op zijn website. Boeing heeft tijdens 207 vluchten al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software.

Dat gebeurde in laboratoria, vluchtsimulators en echte testvluchten met medewerkers van de Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, aan boord. De toestellen mogen pas de lucht weer in als de software-update is goedgekeurd door de FAA.

De software update betreft het Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS) dat is bedoeld om te corrigeren wanneer het toestel te steil omhoog gaat. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië duwde het systeem de neus van het toestel herhaaldelijk naar beneden, omdat het reageerde op foutieve data van een sensor. De piloten probeerden in beide gevallen tevergeefs het toestel handmatig weer omhoog te krijgen.

De FAA gaat de nieuwe software binnen een week bekijken, inclusief de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De toestellen van het type 737 MAX staan sinds maart wereldwijd aan de grond. Dat jaagt Boeing en airlines die met de MAX vliegen op hoge kosten.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel