Boeing: ‘737 MAX in juli weer de lucht in’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Boeing: ‘737 MAX in juli weer de lucht in’

Door: | 29 mei, 2019

De 737 MAX mag mogelijk in juli weer de lucht in. Dat heeft de vliegtuigbouwer laten weten aan de financiële topman van het Indiase SpiceJet, een van de grote afnemers van de MAX.

Boeing is ‘tamelijk zeker’ dat het de goedkeuring van de luchtvaartautoriteiten voor juli binnen heeft, meldt het AD. Volgens de topman van SpiceJet kan het zelfs juni worden. Dat zou veel sneller zijn dan werd verwacht.

Halverwege mei liet Boeing weten dat de software-update voor de 737 MAX gereed was en dat toestellen inmiddels 360 vlieguren met de vernieuwde software hadden gemaakt. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA liet eerder weten dat nog geen datum bekend was. Bovendien willen toezichthouders in andere landen hun eigen goedkeuring geven.

Op 25 mei meldde de Federal Aviation Administration (FAA) al mogelijk eind juni de 737 MAX van Boeing weer goed te keuren om het luchtruim te kiezen. Volgens persbureaus Reuters zouden vertegenwoordigers van de FAA dit hebben gezegd tegen leden van het luchtvaartagentschap van de Verenigde Naties tijdens een privébriefing.

Drie later schreef The Wall Street Journal dat de FAA bij zijn onderzoek naar de veiligheid van de 737 MAX ook voorganger 737 gaat betrekken. De veiligheid van de 737 is vooralsnog niet in het geding, maar gekeken wordt of de veiligheidstraining van piloten van de gewone 737 aanpassing behoeft. Door het uitgebreide onderzoek zou het waarschijnlijk langer duren voordat de 737 MAX wordt vrijgegeven.
De 737 MAX staat wereldwijd aan de grond nadat na twee dodelijke crashes in vijf maanden tijd.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel