België verscherpt reisadvies voor drie Nederlandse provincies - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

België verscherpt reisadvies voor drie Nederlandse provincies

Door: | 2 augustus, 2020

België heeft het reisadvies voor de Nederlandse provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland aangescherpt naar oranje. Het gaat om de Belgische versie van kleurcode oranje, waarbij ‘verhoogde waakzaamheid’ geldt en quarantaine en een test alleen worden aangeraden.

Dat meldt onder andere AD.nl.

Andersom heeft Nederland eerder deze week een oranje reisadvies voor de Belgische provincie Antwerpen uitgevaardigd. Daarom kregen Antwerpenaren van de Belgische overheid al het advies uit te kijken met reizen naar Nederland.

Daarnaast heeft België zaterdag code rood afgekondigd voor diverse regio’s in Bulgarije, Zwitserland, Roemenië, Frankrijk en Spanje. Mensen die daar geweest zijn, moeten verplicht in quarantaine en zich laten testen.

Code rood geldt nu voor delen van Bulgarije (Severoiztochen, Yugozapaden), de regio aan het Meer van Genève in Zwitserland (Genève, Lausanne en Montreux), Roemenië (centrum, zuidoosten, Zuid-Muntenia en Sud-Vest Oltenia). In Frankrijk kleurt het departement Mayenne in het noordwesten rood. In Spanje kleuren naast provincie Lleida en provincia Huesca de regio’s Navarra en Barcelona rood, aldus het Belgische ministerie van BZ.

Nederland
Nederland heeft zijn eigen systeem van kleurcodes. Zweden, Bulgarije, Roemenië en Kroatië hebben van de overheid een ‘oranje’ status gekregen. Mensen die daar geweest zijn, wordt dringend geadviseerd om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor andere landen geldt het oranje advies voor slechts enkele streken. In Spanje gaat het bijvoorbeeld om Lleida en Barcelona. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.