BBI Travel begint later maar zet Scandinavian Mountains Airport door - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

BBI Travel begint later maar zet Scandinavian Mountains Airport door

Door: | 23 oktober, 2020

BBI Travel heeft de eerste vlucht vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport verschoven naar 21 januari.

Aanvankelijk was het de bedoeling om vanaf 17 december te gaan vliegen. ‘Er werd direct na onze aankondiging in augustus massaal enthousiast gereageerd en we werden direct overstelpt met aanvragen’, zegt Henk van der Kooi, directeur van BBI Travel.

‘Door de ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland merkten we gaandeweg echter dat bij klanten onzekerheid ontstond en men minder snel overging tot het daadwerkelijk boeken. Daarnaast geldt er momenteel een quarantaine-plicht voor Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen en we wilden onze klanten hiermee niet pas op het laatste moment confronteren. Het wegvallen van de Noorwegen-passagiers deed ons besluiten rustiger tijden af te wachten.
Maar laat duidelijk zijn, aan de bestemming ligt het niet, want Noorwegen en de streek Dalarna in Zweden is, helemaal in vergelijking met Nederland, nagenoeg covid-vrij. Klanten reizen dus juist weg van alle corona-perikelen naar bestemmingen waar zij volop de ruimte hebben en onbezorgd van een vakantie kunnen genieten.’

Veelzijdig
De vluchten worden twee keer per week uitgevoerd, waardoor ook een lang weekend of een midweek mogelijk is. Deze bestemming op de grens tussen Noorwegen en Zweden is volgens Van der Kooi een veelzijdige sneeuwbestemming voor bijvoorbeeld wintersport in de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen) of andere winterreizen met husky- en sneeuwscooteravonturen.

De bestemming in Scandinavië past in het streven van BBI Travel om bestemmingen aan te bieden waar mensen in de huidige corona-tijd op een veilige manier en met een goed gevoel naartoe kunnen.

Vrijwel alle geboekte passagiers op de uitgestelde vluchten hebben ervoor gekozen om later dit winterseizoen alsnog op reis te gaan naar dezelfde bestemming. Een aantal klanten stelde zijn reis uit tot volgende kerst, waarbij zij de reis tegen dezelfde reissom krijgen aangeboden. Slechts een enkeling heeft gebruik gemaakt van de bij de covid-belofte behorende terugbetalingsregeling en hebben inmiddels hun reissom terug ontvangen.

Volgende winter
Mede vanwege het enthousiasme waarmee de nieuwe bestemming werd ontvangen, heeft BBI Travel de voorbereidingen voor het volgende winterseizoen al vroegtijdig gestart. Het vluchtschema is al bekend en losse vluchten en flydrive arrangement zijn reeds te reserveren.

‘Wij geloven in het ‘Gateway to the North’ idee voor Groningen Airport en wilden al dit jaar ook naar Lapland vliegen’, zegt Van der Kooi. ‘De tijden zijn echter erg raar en we zitten nog steeds midden in de corona-crisis.’
Ook IJsland staat op het wensenlijstje van BBI Travel. ‘Wij bieden reizen naar de mooiste bestemmingen ter wereld, waar de levensstandaard hoog is en de natuur nog puur. Laat dit nou net ook het deel van de wereld zijn waar covid geen grip op krijgt.’

BBI Travel is meer dan 55 jaar reisspecialist en één van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat naast Finland, IJsland, Scandinavië ook Ierland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel