Arjan Kers (TUI): ‘Vertrouwen geven’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Arjan Kers (TUI): ‘Vertrouwen geven’

Door: | 15 juni, 2020

‘Ondanks de huidige situatie heb ik enorm veel energie en optimisme. Ik houd dagelijks videoconferences met de directie en elke week een digitale town hall meeting voor alle medewerkers. Ik wil iedereen het vertrouwen geven dat we er alles aan doen om ze door deze onzekere tijd te loodsen.’

Dat zegt Arjan Kers, topman van TUI Nederland, in een interview met werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Het interview gaat over zijn jeugd in Gouda, zijn afgebroken voetballoopbaan en uiteraard de actualiteit. Onlangs kondigde het Duitse moederbedrijf TUI Group aan dat er 8.000 ontslagen gaan vallen binnen de hele onderneming. Op de vraag wat dit betekent voor Nederland, zegt Kers:
‘Daar kan ik weinig over zeggen, het is work in progress. Ik sluit niet uit dat we keuzes moeten maken om activiteiten te schrappen die nice to have, maar niet rendabel zijn. Ons beleid is nu om niet alle contracten te verlengen. Door die automatische afvloei is een reorganisatie misschien in mindere mate nodig.’

Op de vraag hoe zijn gemoedstoestand is, zegt hij:
‘We hebben oneindig veel crises overleefd in de reissector – aanslagen, orkanen, het failliet gaan van concurrenten – en ook hier zullen we uitkomen. Mensen zullen altijd blijven reizen, nieuwe dingen willen ontdekken. Ik zie het als mijn taak om mijn collega’s positief te beïnvloeden, zodat zij die energie kunnen overdragen naar hun teams, en zij weer naar onze klanten. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik aan het einde van de dag wel he-le-maal kapot ben.’

Lees hier het complete verhaal.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.