Arjan Kers (TUI) laat kinderen één dag de baas zijn (video) - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Arjan Kers (TUI) laat kinderen één dag de baas zijn (video)

Door: | 23 januari, 2020

In het kader van het project ‘Baas van Morgen’ heeft TUI-topman Arjan Kers de leiding van het reisconcern donderdag voor één dag overgedragen aan scholieren Berfin Çesin en Ibrahim Bulut.

Kers was als general manager een van de 317 bazen in Nederland die deelnam aan ‘Baas van Morgen’, een initiatief van non-profitorganisatie JINC waarmee deze aandacht wil vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend is. Met ‘Baas van Morgen’ leggen de kinderen alvast waardevolle contacten met het bedrijfsleven en ervaren ze van dichtbij hoe het in een bedrijf werkt.

‘Kinderen hebben de toekomst’, zegt Kers. ‘In het mooie programma van JINC worden kinderen uitgenodigd om hun open en frisse blik te delen als CEO van grote bedrijven. Het is altijd inspirerend om door de ogen van kinderen naar je eigen bedrijf te kijken. Het was dan ook eer om vandaag mijn stoel aan Berfin en Ibrahim af te staan.’

Kers haalde de jonge bazen al vroeg op van school om met andere bazen te ontbijten in het stadion van ADO Den Haag. Daarna werd koers gezet richting Wassenaar waar ze een bezoek brachten aan een TUI-reisbureau. Ook stond er een bezoek gepland aan het hoofdkantoor van TUI in Rijswijk, waar Berfin en Ibrahim aan het werk gingen om samen met verschillende TUI medewerkers na te denken over de perfecte vakantie, de service aan boord van de TUI vliegtuigen en de maaltijd die hier het beste bij past. En als echte bazen mochten ze de nieuwe lichting cabin attendants, die vandaag hun diploma ontvingen, hun wing opspelden.

Met het evenement ‘Baas van Morgen’ wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met sociaal economische uitdagingen en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Bekijk hier het verslag van DenHaagTV.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Bastiaan Govers

    Mooi initiatief, dit maakt mij blij op deze morgen 🙂