ANVR: voorbeeldbrief over vouchers voor agenten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

ANVR: voorbeeldbrief over vouchers voor agenten

Door: | 16 mei, 2020

Naar aanleiding van alle onduidelijkheid en spraakverwarring over vouchers heeft de ANVR een voorbeeldbrief opgesteld die reisbureaus kunnen sturen aan klanten.

De discussie in de Europese en landelijke politiek en de wisselende standpunten leidden afgelopen week tot verwarring en zelfs agressieve klanten. In de voorbeeldbrief, te vinden op de website van de ANVR, wordt uitgelegd dat de rechten van klanten het best gewaarborgd zijn met een SGR-voucher. Reisbureaus kunnen de voorbeeldbrief gebruiken om naar klanten te sturen die zich afvragen hoe het nu precies zit.

Hieronder de letterlijke tekst.

De afgelopen paar dagen is er veel discussie geweest in de Europese en landelijke politiek én in de pers over vouchers die reisondernemingen uitgeven in geval van annuleringen. We kunnen ons goed voorstellen dat je je hierdoor afvraagt hoe het nu eigenlijk precies zit. Zijn je rechten als klant goed geregeld.

Om kort te gaan: ondanks alle publiciteit is er helemaal niks veranderd voor de reisvouchers die reisondernemingen uitgeven. De rechten van jou als reiziger zijn nog steeds het beste gediend als je de reisvoucher met SGR-dekking accepteert als alternatief voor een cash refund. Hoe zit dat nu precies?

Het is helder dat je als klant altijd het recht hebt om een voucher af te wijzen en een terugbetaling te vragen. Dat was zo en blijft zo. Het probleem is alleen dat het reisbedrijven nu niet lukt dat binnen de wettelijke termijn van 14 dagen te doen. En als reiziger ben je – bij faillissement van een reisorganisatie – op basis van de Europese wetgeving en de huidige SGR-regeling wél gedekt als je een Reisvoucher met SGR-dekking accepteert, maar níet gedekt als je wacht op een cash terugbetaling. Het is dus simpelweg in het eigen belang van jou als reiziger de voucher wél te accepteren.

De Reisvoucher met SGR-dekking voldoet niet alleen aan de aanbevelingen die de Europese Commissie heeft gegeven, de Commissie heeft zelfs duidelijk naar de Nederlandse situatie gekeken als voorbeeld. Ik roep je dan ook nadrukkelijk op de Reisvoucher van je ANVR-reisonderneming te accepteren. #nudromenstraksreizen

Met vriendelijke groet,
ANVR

Frank Oostdam
Voorzitter

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.