ANVR: vaste meivakantie en flexibele snipperdagen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR: vaste meivakantie en flexibele snipperdagen

Door: | 16 oktober, 2015

De ANVR staat volledig achter het voorstel van staatssecretaris Dekker van Onderwijs om alle scholen tegelijkertijd twee weken meivakantie te laten hebben. ‘We willen zelfs dat de overheid doorpakt en leerlingen twee snipperdagen per schooljaar kunnen opnemen. Ook moeten de vakanties langer van tevoren worden vastgesteld’, zegt adjunct-directeur Walter Schut tegen TravMagazine.

In een binnenkort te verschijnen rapport, waarbij de ANVR en de ANWB zijn betrokken, wordt de behoefte aan duidelijkheid onder ouders bevestigd. ‘Het is al jaren een klacht dat ouders die zowel kinderen op de basisschool als in het voortgezet onderwijs hebben kampen met verschillende vakantieperiodes. Door alle vakanties gelijk te trekken ontwikkelt de tweeweekse meivakantie zich tot een volwaardige vakantieperiode naast de zomervakantie. Dat is gunstig voor de reisbranche’, stelt Schut.

De ANVR pleit al langer voor vrij opneembare snipperdagen, die zelf door ouders en leerlingen kunnen worden ingevuld. ‘Bijvoorbeeld voor een lang weekend weg.’
Volgens Schut zouden de data van de schoolvakanties langer vooraf bekend moeten zijn. ‘Veel reisaanbieders hebben hun vakanties al een jaar van tevoren boekbaar, terwijl je als ouders pas in september hoort wanneer je kind vrij heeft. Ik hoop dat de aanstaande publicatie van eerdergenoemd rapport extra aandacht rond dit thema oplevert in de politiek.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Schellevis

  Het kan zelfs nog slimmer.
  Snipperdagen verdienen met goede resultaten.
  Waarom maar twee.
  In een aantal Scandinavische landen hebben kinderen tien schoolsnipperdagen.
  Zodoende kunnen ze de langere winters even ontsnappen en hoeven ze niet allemaal in het hoogseizoen tegen de hoogste tarieven te reizen.