ANVR teleurgesteld over korte termijn vluchtannulering Transavia - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

8 Reacties

ANVR teleurgesteld over korte termijn vluchtannulering Transavia

Door: | 14 mei, 2020

De ANVR is teleurgesteld over het besluit van Transavia om de annulering van haar vluchten te verlengen tot en met 3 juni. Transavia maakte de nieuwe datum gisteren (13 mei) bekend.

Dit is een veel kortere verlenging dan het ANVR-advies, dat tot 18 juni loopt, een datum die de ANVR een dag eerder al bekend maakte.

De ANVR heeft inmiddels aan Transavia gemeld hierover teleurgesteld te zijn. Organisatoren van pakketreizen met een vluchtonderdeel van Transavia komen immers zo in een lastige positie, zegt de ANVR.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat op dit moment voor alle landen op oranje. Dit betekent dus: alleen reizen als het noodzakelijk is. ‘Vakantiereizen vallen onder niet-noodzakelijke reizen en worden dus afgeraden’, aldus het ministerie.

Ook de feitelijke situatie en de daadwerkelijke maatregelen van de door het ministerie genoemde Schengenlanden bieden op dit moment en op de korte termijn geen concrete vakantiemogelijkheden, zegt de ANVR.
‘Gelet hierop valt overigens niet te verwachten dat er vanaf 4 juni veel bestemmingen door Transavia worden aangevlogen, maar een iets langere verlengingsperiode is dringend gewenst.’
Op 20 mei is een volgend overleg met Transavia gepland. (Foto Transavia)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Zeinab

  De reis naar libanon op 21 juni gaat door?

 2. Ik heb mijn man al 2 maanden niet gezien.
  En mijn hond ook niet.
  Transavia wordt het niet eens tijd om langzaam op te starten.
  Inmiddels hebben wij al 4 vouchers te goed. Als dit nog lang gaat duren , vraag ik al mijn geld terug.

 3. Tja, we gaan er ook echt niet vanuit dat we op 8 juni naar Athene kunnen vliegen om lekker te gaan eilandhoppen.

 4. Wim van den Broek

  Transavia stuurt je van het kastje naar de muur en terug als je heel eenvoudig de betaling van stoelreserveringen en een koffer terug wilt krijgen. Eerst whatsapp, die stuurt je terug naar de web, die wil geen e mail beantwoorden en stuurt je terug naar de whatsapp.
  Ik heb het niet over de vlucht, maar alleen over de bijboeking!

 5. Chris Moerkerken

  Helemaal eens. De ANVR moet in haar reacties beseffen dat er in deze complexe situatie veel verschillende problemen bestaan voor organisaties en mensen.

 6. Margreet Goris-drost

  ik wil erg graag mijn dochter op Mallorca bezoeken. maart is al komen te vervallen. Als het veilig is zou ik heel graag 6 juni wel vertrekken. Wij verblijven gewoon bij haar.
  We wachten af Spanje moet toch de vlieghaven openen

 7. Sylvia Vermaeten

  En de geldigheid van de vouchers tot eind maart 2021 is onredelijk. Zouden zeker tot 1 september 2021 te gebruiken moeten zijn.

 8. Manon

  Misschien komen organisatoren van pakketreizen in een lastig parket. Maar wat dacht u van de”niet toeristen”, namelijk mensen met een geliefde, familie of kinderen in het buitenland die met smart wachten op een vlucht? Wij zijn teleurgesteld dat wij inmiddels al 9 weken niet bij onze dierbaren kunnen zijn en hopen dus op snelle hervatting van vluchten en opening van grenzen.

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.