ANVR reageert kritisch op aanbevelingen Europese Commissie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

ANVR reageert kritisch op aanbevelingen Europese Commissie

Door: | 13 mei, 2020

De ANVR reageert kritisch op de aanbevelingen van de Europese Commissie. Positief is de brancheorganisatie over het feit dat de EU achter de uitgifte van een voucher staat. De ANVR juicht het toe dat de Europese Commissie ook een effectieve bescherming wil voor de consument als deze een, tot op heden ongedekte, luchtvaartvoucher ontvangt. De ANVR vindt het jammer dat de door haar uitgegeven SGR-voucher slechts als optie wordt genoemd.

De ANVR pleit er al langer voor dat ook voor airlines een garantiefonds in het leven wordt geroepen, waarbij – net als bij geboekte pakketreizen – de consument wordt beschermd tegen in dit geval faillissement van een luchtvaartmaatschappij. De ANVR is blij dat de Europese Commissie (EC) de reisvoucher als uitgangspunt heeft genomen richting andere lidstaten, maar vindt het jammer dat niet gekozen is om deze te verplichten.

‘Jammer’
Frank Oostdam, voorzitter ANVR: ‘Wij vinden het als zeer zwaar getroffen sector jammer te horen dat de Europese Commissie de SGR-voucher niet verplicht stelt, maar als optie geeft. De reiziger heeft bij annulering natuurlijk recht op zijn reeds betaalde reissom, maar de branche doet dat door het uitgeven van een gedekte reisvoucher. ANVR-reisondernemingen geven, bij de honderdduizenden annuleringen waarmee zij tijdens de coronacrisis te maken hebben, een door SGR-gedekte reisvoucher uit, waarmee de consument op een later tijdstip alsnog een vakantie kan boeken. Alleen zo kunnen wij én de consument de bedienen én de reissector proberen overeind te houden, waar nu zo’n 20.000 banen op de tocht staan.’

Steunmaatregelen
Het is volgens de ANVR een goede zaak dat de EC erkent dat het van groot belang is dat nationale overheden het toerisme helpen en oproept om met steunmaatregelen, garanties, leningen en belastingvoordelen de getroffen reisondernemingen te helpen deze crisis door te komen. Als reizen weer mogelijk is, is de wens van de ANVR dat na een verloren voorjaars- en meivakantie nog een deel van de zomervakantie benut kan worden, maar dat de EU probeert enige harmonisatie te bewerkstelligen als het gaat om het nemen van internationale maatregelen en de toegankelijkheid tot bepaalde bestemmingen.

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.