ANVR: nieuw fonds niet meteen erkend - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR: nieuw fonds niet meteen erkend

Door: | 2 september, 2015

Het nieuwe garantiefonds dat is opgericht door drie Turkije-specialisten, de Stichting Garantiefonds Consumenten Reizen (SGCR), wordt niet op voorhand erkend door de ANVR.

‘Het oprichten van een stichting is niet voldoende om de schorsing van deze drie als ANVR-lid ongedaan te maken. Er moet aantoonbaar een financiële garantie zijn voor het geval een van de bedrijven niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen’, zegt Walter Schut, adjunct-directeur van de ANVR.
Het nieuwe garantiefonds is opgericht door Ado Travel, Enka Reizen en Prettig Reizen. Deze waren voorheen deelnemer van de SGST, het garantiefonds voor Turkije-specialisten dat in 2009 werd opgericht.

Nadat SGST in juli dit jaar het eigen faillissement moest aanvragen, na het omvallen van Sahin Baba/QK Reizen, kwamen de drie zonder garantiefonds te zitten. Zij werden daarop geschorst als ANVR-lid. Volgens Schut kan de schorsing ongedaan worden gemaakt als aan alle voorwaarden is voldaan. ‘We hebben inmiddels contact gehad. We wachten nu de reactive van de bedrijven verder af.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel