ANVR komt met ZRA-verzekering - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR komt met ZRA-verzekering

Door: | 29 oktober, 2014

De ANVR introduceert een speciale arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZRA’s en andere zelfstandigen. Een groot deel van die beroepsgroep blijkt daar nog niet over te beschikken. ‘Te duur’, is een veelgehoord argument.

De collectieve verzekering biedt ZRA’s en ook andere ondernemers in de reisbranche een oplossing bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. ‘Daar is vraag naar vanuit de markt, zeker nu het aantal zelfstandigen stijgt’, zegt adjunct-directeur Walter Schut van de ANVR.

Tijdens het goedbezochte ZRA Symposium op Schiphol en ook tijdens de Zelfstandig Reisadviseur van het Jaar verkiezing bleek, dat veel ZRA’s niet erg bezig zijn met zaken als pensioen of verzekeringen. Als reden worden vaak de kosten genoemd of het feit dat de ZRA vaak niet de hoofdkostwinner is. ‘Maar de gevolgen van arbeidsongeschiktheid kunnen fors zijn. Het is altijd raadzaam daarnaar te kijken.’

Via bemiddelaar Qbenefits kunnen ZRA’s een maatwerkofferte aanvragen, die onder andere kijkt naar inkomen, leeftijd en medische geschiedenis.

Lees meer in TravMagazine 44, die deze week verschijnt.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel