ANVR: geef ook reizen per touringcar het stempel 'veilig' - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

ANVR: geef ook reizen per touringcar het stempel ‘veilig’

Door: | 17 juni, 2020

De ANVR doet een beroep op de overheid om reizen per touringcar ook het stempel ‘veilig’ te geven. ‘Onze touringcarondernemers die reizen per bus verzorgen, staan te trappelen om weer op weg te kunnen met passagiers’, zegt ANVR-voorman Frank Oostdam.

‘Zo’n 90 procent van alle bussen staat nu al maanden stil. Geen schoolreisjes, geen stedentripjes, geen rondreizen. Maar natuurlijk staat ook bij hen veilig, gezond en verantwoord reizen hoog in het vaandel, en dat kan, ook per bus. We vragen de overheid dan ook met klem de coronaregels voor touringcarbedrijven op korte termijn te versoepelen.’

Ruime afstand houden in een bus is, net als in een vliegtuig, niet mogelijk en commercieel niet haalbaar; niet voor de reisaanbieder, niet voor de reiziger.
Maar maatregelen nemen, die de consument vandaag de dag al bijna normaal vindt, kan wel, zegt de ANVR.
Nederlandse busreisorganisaties hebben zichzelf een volledig pakket aan maatregelen opgelegd om zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Zo hebben zij aangescherpte procedures als het gaat om ventilatie en airconditioning, dient er in de bus een mondkapje te worden gedragen en zijn er vaste in- en uitstapprocedures.

Protest
De oproep van de ANVR komt op de dag dat in Den Haag tientallen touringcarchauffeurs hebben betoogd voor overheidssteun en tegen de coronamaatregelen voor de branche. Volgens de protesterende chauffeurs dreigen 200 touringcarbedrijven failliet te gaan. Dat is 40 procent van de hele sector. De branche vraagt om een steunpakket van 240 miljoen euro en gelijke behandeling met de luchtvaartsector en het openbaar vervoer.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.