ANVR en Vakantiebeurs bundelen 50 jaar reiswereld - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR en Vakantiebeurs bundelen 50 jaar reiswereld

Door: | 6 november, 2019

De ANVR en de Vakantiebeurs presenteren bij de opening van de Vakantiebeurs een boekje over de geschiedenis van de Nederlandse reiswereld. Het boekje ‘50x Nederlandse reiswereld: een kleine geschiedenis’, geschreven door historicus Wilbert Schreurs, wordt overhandigd bij de opening van de Vakantiebeurs.

De ANVR, zelf net de 50 gepasseerd en bezig met de archivering hiervan, en het feit dat de beurs komend jaar zijn 50-ste editie beleeft, vormen de aanleiding voor het boekje.

Het boekwerk bevat 50 korte artikelen uit 50 jaar Nederlandse reisbranche. ‘Je zou het een soort canon van de Nederlandse reissector kunnen noemen’, zegt hoofd communicatie Mirjam Dresmé. ‘Het punt is alleen dat je nooit volledig kunt zijn.’

ANVR-leden en ook ZRA’s krijgen één exemplaar van het boekje toegestuurd. Voor andere belangstellenden is het boekje later ook online te lezen op de website van de ANVR en ook op die van de Vakantiebeurs.

‘We hebben ook materiaal van leden gekregen en kijken hoe we de geschiedenis van de ANVR en in breder perspectief de reiswereld kunnen digitaliseren in een online archief. Op die manier willen we de informatie makkelijk toegankelijk maken voor iedereen die interesse geeft in de geschiedenis van het reizen.’

Schreurs schreef eerder boeken over de geschiedenis van de reclame in Nederland, maar ook over de makelaardij en de postorderbranche.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel