ANVR brengt personeelsbehoefte in kaart - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR brengt personeelsbehoefte in kaart

Door: | 1 oktober, 2015

ANVR en Reiswerk gaan in kaart brengen aan wat voor soort medewerkers de reisbranche in de toekomst behoefte heeft. Hiervoor wordt donderdag 19 november in Soest een zogeheten employability bijeenkomst belegd voor decisionmakers uit het bedrijfsleven en onderwijs. Dat zegt ANVR-topman Frank Oostdam deze week in TravMagazine.

Als basis voor de bijeenkomst wordt het eindrapport van Travel Tomorrow gebruikt, waarin de ANVR, samen met Capgemini en twintig reisbedrijven eerder dit jaar een visie voor de toekomst van de reisbranche schetste.

‘We zien nu dat het aantal MBO-opgeleiden in de branche stabiel is, terwijl er meer medewerkers zijn met een HBO-opleiding’, zegt Frank Radstake (ANVR). ‘Maar dat zegt nog niets over de vraag of medewerkers meer of minder toeristisch geschoold moeten zijn of andere vaardigheden moeten hebben. Het doel van de bijeenkomst is persona’s voor toekomstige medewerkers te ontwikkelen, zoals dat in het rapport van Travel Tomorrow is gebeurd met profielen van de toekomstige klant.’

Tijdens de bijeenkomst belicht futuroloog prof. dr. Wim de Ridder (Universiteit Twente) de ontwikkeling van de arbeidsmarkt, terwijl een medewerker van Capgemini de relevante bevindingen van Travel
Tomorrow samenvat. ‘We willen nadrukkelijk het onderwijs erbij betrekken, want dit moet ervoor zorgen dat de opleiding aansluit bij de beroepspraktijk.’ Meer info op Reiswerk.nl, onder het kopje agenda.

Deel dit artikel