ANVR-bestuur bekijkt opvolging Werner van Disseldorp - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR-bestuur bekijkt opvolging Werner van Disseldorp

Door: | 19 juni, 2019

Het ANVR-bestuur bekijkt na de zomer of Werner van Disseldorp (Disma) als bestuurslid wordt vervangen. Van Disseldorp, die recent zijn reisbureaus verkocht aan TUI, heeft in mei officieel afscheid genomen en blijft op verzoek tot september nog deel uitmaken van het bestuur.

‘Het bestuur gaat binnenkort bekijken of we de vrijgekomen plaats willen invullen en zo ja, door wie’, zegt ANVR-voorman Frank Oostdam. Van Disseldorp zat in het ANVR-bestuur namens de retail, maar het is volgens Oostdam geen automatisme dat een eventuele opvolger ook uit de retailhoek komt. ‘De retail is trouwens al ruimschoots vertegenwoordigd in het bestuur. Bovendien is tegenwoordig niemand meer alleen reisagent of touroperator, het loopt door elkaar heen. Ik wil graag de discussie voeren welke kwaliteit iemand toevoegt, in plaats van naar diens achtergrond te kijken.’

Eind vorig jaar werd het ANVR-bestuur met één bestuurslid uitgebreid, iets wat gezien de huidige dynamiek van de reisbranche geen overbodige luxe is, stelde Oostdam toen. Tijdens de vergadering van eind december vorig jaar werden Marjon Kaper (ANWB Reizen), Diederik Banken (BCD Travel) en Don Kaspers (CEO van de D-rt Groep) als nieuwe bestuursleden benoemd.
Sindsdien is het bestuur aardig in beweging. Nadat Hans de Wilde (Tenzing Travel) aankondigde dat hij uit het bestuur stapt, is Eppo Steenhuisen (Askja Reizen) voorgedragen als nieuw bestuurslid. Hij loopt al mee, maar wordt in december formeel benoemd.

Platform
Daarnaast is het bestuur uitgebreid met Judith Eyck van Vakanties.nl. Zij is als eerste ‘young professional’ toegetreden, na een oproep aan reisprofessionals tot 40 jaar om zich voor het bestuur te melden. ‘Zij is aan het bestuur toegevoegd en niet gekozen. Ze heeft dus ook geen stemrecht. In principe neemt na een jaar iemand anders haar plaats in.’

De oproep van de ANVR aan de jongere generatie leverde circa 70 reacties op, waarna werd besloten om ANVR Young op te richten. Op dit platform kunnen jongeren hun visie geven op de vraag waar het met de reisbranche naartoe moet. Het is de bedoelding dat er twee of drie bijeenkomsten per jaar komen.

Het ANVR-bestuur bestaat nu uit Diederik Banken (BCD Travel Nederland), Marjon Kaper (ANWB Reizen), Don Kaspers (D-rt Groep), Arjan Kers (TUI Nederland, vice-voorzitter) Jeroen Martron (Airtrade Holland), jeugdlid Judith Eyck en voorzitter Frank Oostdam. Met dus één vacature voor de positie van Werner van Disseldorp.

(Visited 250 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel