Ankie Jansen (TravelXL Archipel) krijgt spontaan bezoek van Mark Rutte - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Ankie Jansen (TravelXL Archipel) krijgt spontaan bezoek van Mark Rutte

Door: | 21 november, 2020

Ankie Jansen van reisbureau TravelXL Archipel in Den Haag heeft zaterdag onverwacht bezoek gehad van premier Mark Rutte.

Het bezoek was een spontane actie, die bij toeval ontstond, zegt Ankie zaterdagavond tegen TravMagazine. Haar echtgenoot Ricardo van Hesik had zojuist zijn auto bij het reisbureau geparkeerd, toen hij Rutte op zijn fiets voorbij zag komen. Deze was op weg naar een vriend die in een zijstraat naast de Bankastraat woont, waar Archipel sinds 22 jaar is gevestigd. Ricardo sprak de premier aan en nodigde hem uit het reisbureau te bezoeken.

Rutte zei dat hij een coffee to go ging halen en meteen zou terugkomen, wat hij ook daadwerkelijk deed. ‘Ricardo is nogal spontaan’, zegt Ankie, die Rutte omschrijft als een ‘toegankelijke en spontane man’. De minister-president verbleef langere tijd bij Archipel en nam de tijd voor een uitgebreid gesprek.

Ankie herinnerde de premier aan zijn interview van afgelopen vrijdag bij Goedemorgen Nederland, waarbij hij stelde dat er aandacht moet komen voor sectoren die hard door de coronacrisis zijn getroffen, en daarbij de reiswinkels met name noemde.

‘Hij zei zaterdag dat het inderdaad was besproken en dat de kwestie zijn aandacht heeft’, zegt Ankie, die haar winkel sinds een maand heeft veranderd in een reisbureau annex interieurwinkel, onder de naam Travel & More. Haar winkel oogt nu als een interieurzaak, met (klein)meubelen en accessoires, met achterin een industriële tafel waar de reiszaken worden afgehandeld.

‘Ik loop al tien jaar met het plan rond om meubelen te importeren, maar had nooit gedacht dat ik deze nu daadwerkelijk zou verkopen’, zegt Ankie, die stelt dat de meubelverkoop goed gaat. ‘Natuurlijk verkoop ik liever reizen en zodra het kan, gaan we daarmee weer volop aan de slag.’

Op de vraag of de premier nog een vakantie heeft geboekt, zegt ze: ‘Dat niet, maar hij vertelde wel dat hij veel zin heeft om weer op reis te gaan. Hij zou komende winter op wintersport zijn gegaan. Of ik iets heb kunnen bijdragen voor de branche? Ik hoop dat ik in ieder geval de problemen van onze sector nogmaals onder de aandacht heb kunnen brengen.’

Foto: Ankie Jansen (links) met haar collega Ingrid Marcus en premier Mark Rutte.

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.