Amsterdam noemt Fairbnb als 'fatsoenlijk alternatief' - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Amsterdam noemt Fairbnb als ‘fatsoenlijk alternatief’

Door: | 22 mei, 2019

Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad wil onderzoeken of het een nette concurrent van Airbnb, Booking.com en HomeAway op de markt kan krijgen die zich wel aan de regels voor vakantieverhuur houdt.

De hoofdstad wil de regie in handen nemen, meldt het Parool woensdag.
Uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International bleek eind april al dat de strengere regels die de gemeente Amsterdam heeft opgelegd aan Airbnb-hosts vooralsnog weinig effect hebben.
Zo werd 41 procent van de verhuurde Airbnb-woningen in Amsterdam vorig jaar langer verhuurd dan de toegestane 60 dagen. Hierdoor liep het woningtekort in de hoofdstad nog verder op. Door de langdurige verhuuractiviteiten van Airbnb-hosts zijn circa 8.000 extra woningen nodig, bovenop de al bestaande vraag van huizenzoekers, zegt Colliers.
Airbnb bestrijdt de cijfers met het argument dat de onderzoekers een gebrekkige rekenmethode gebruiken.

De gemeente heeft de accommodatie-verhuurbedrijven meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek, maar hier werd niet op ingegaan. In de gemeenteraad werd als ‘fatsoenlijk alternatief’ de naam Fairbnb genoemd, een Italiaans verhuurbedrijf dat zich volgens de gemeente wel aan de regels houdt en actief fraude tegengaat.
Het enige probleem is dat Fairbnb nog niet in de lucht is. Fairbnb, tot stand gekomen via crowdfunding, staat op het punt van start te gaan als platform. Amsterdam is een van de pilotsteden.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel