American Airlines: 737 MAX pas half januari de lucht in - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

American Airlines: 737 MAX pas half januari de lucht in

Door: | 10 oktober, 2019

American Airlines annuleert alle vluchten die tot en met 15 januari 2020 met de Boeing 737 MAX zouden worden uitgevoerd. Dat heeft het bedrijf woensdag laten weten, melden Britse media.

De airline denkt dat de vluchten met dit type toestel daarna weer langzaam hervat kunnen worden, aangezien ze verwacht dat de 737 MAX eind dit jaar wordt goedgekeurd.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) werkt aan de controle en goedkeuring van de software-update, die de toestellen weer veilig moet maken. American Airlines verwacht dat de FAA de 737 MAX in januari 2020 weer tot het luchtruim zal toelaten.

Boeing zelf liet eerder weten te hopen dat de toestellen in het vierde kwartaal van dit jaar weer mogen vliegen. Volgens de FAA is echter sprake van een ‘grondig proces’. Het is niet bekend hoe lang dit duurt. De instantie zegt het vliegverbod pas op heffen wanneer het toestel veilig wordt geacht.’

Bij de twee ongevallen met een 737 MAX van Lion Air in Indonesië en van Ethiopian Airlines in Ethiopië, in oktober 2018 en maart 2019, kwamen bij elkaar 236 mensen om het leven. Sindsdien staat het toestel wereld wijd aan de grond.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel