Alitalia krijgt opnieuw overbruggingskrediet - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Alitalia krijgt opnieuw overbruggingskrediet

Door: | 3 december, 2019

De Italiaanse regering verleent Alitalia nog een overbruggingskrediet van 400 miljoen euro. Dit is bedoeld om de voortgang van de airline te garanderen vóór een mogelijke verkoop per 31 mei 2020, meldt het Duitse persbureau dpa.

Per 21 november dit jaar was de herfinanciering van de Italiaanse carrier afgelopen, die al zeven keer is verlengd. Alitalia verkeert al sinds mei 2017 in insolventie.

Aanvankelijk zouden de Italiaanse staatsspoorwegen (FS) met de infrastructuurgroep Atlantia en het Amerikaanse Delta Air Lines een consortium vormen voor de overname. De vierde partner zou het Italiaanse ministerie van Financiën worden.
Maar kort voor de deadline haakte Atlantia af. Lufthansa, dat eerder al diverse keren werd genoemd als mogelijk geïnteresseerde partij, heeft verklaard dat het alleen in een geherstructureerd Alitalia wil investeren.

Alitalia telt bijna 11.000 werknemers en maakt momenteel circa 350 miljoen euro verlies per jaar. Sinds de insolventie heeft Alitalia al een overbruggingskrediet van 900 miljoen euro ontvangen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel