Alitalia: deadline voor overname is verlengd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Alitalia: deadline voor overname is verlengd

Door: | 6 mei, 2019

Het failliete Alitalia wordt nog anderhalve maand langer door de Italiaanse regering ondersteund. De deadline voor overnamekandidaten is verlengd tot 15 juni. Dat is gebeurd op verzoek van een van de overnamekandidaten, de spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato.

Dat meldt de NOS. De luchtvaartmaatschappij wordt al sinds 2017 in de lucht gehouden door leningen van de staat, nadat het personeel een reorganisatie had geblokkeerd. De deadline voor die steun liep af op 30 april.

Ferrovie dello Stato is samen met het Amerikaanse Delta Airlines in de race om Alitalia over te nemen. Maar er is nog een derde partij nodig om de naar schatting één miljard euro die daarvoor nodig is op te hoesten. In de Italiaanse pers wordt gespeculeerd dat het snelwegbedrijf Atlantia van de Benetton-familie een bijdrage wil leveren aan de redding.

Alitalia wordt al decennia geplaagd door mismanagement, politieke inmenging en militante vakbonden, terwijl ook in Italië de concurrentie van prijsvechters hevig is. De door de staat aangestelde managers slaagden er vorig jaar in het verlies te beperken tot 154 miljoen euro, waar het verlies in 2016 nog 410 miljoen euro was.

Als de redding door het consortium onder leiding van Ferrovia niet slaagt, dreigt voor de regering de minst aantrekkelijke optie: overname door het Duitse Lufthansa. Deze maatschappij heeft al eerder aangekondigd belangstelling te hebben voor een overname, maar alleen als er flink gesneden kan worden in het ruim 11.000 medewerkers tellende personeelsbestand.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel