Airport Weeze werkt geheel CO2-neutraal - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Airport Weeze werkt geheel CO2-neutraal

Door: | 6 juni, 2019

De Duitse grensluchthaven Weeze heeft haar doelstelling om geheel CO2-neutraal te worden al in 2018 bereikt. De basis hiervoor is efficiënt gebruik van energie in combinatie met twee grote zonnecentrales, die de luchthaven in 2011 en eind 2016 installeerde.

Samen hebben de twee zonnecentrales een vermogen van 18 megawatt. De in totaal 75.000 zonnepanelen produceerden in 2018 in totaal meer energie dan het totale elektriciteitsverbruik van de luchthaven. Zelfs als het gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming en voertuigen wordt meegerekend, genereert de luchthaven aanzienlijk meer energie dan zij in totaal verbruikt. Desondanks gaat de luchthaven door met energiebesparende maatregelen, zoals het gebruik van LED-verlichting voor de terminals en de vliegplatforms.

‘We zijn erg blij met deze zeer positieve CO2 balans van onze luchthaven. De beste energie is de energie die niet wordt verbruikt. Dat is ons principe, zowel vanuit zakelijk als ecologisch oogpunt’, zegt Ludger van Bebber, directeur van Airport Weeze.
‘In de zomer willen we bijvoorbeeld niet dat de terminal volledig geklimatiseerd is en hopen we dat onze passagiers en medewerkers begrip hebben voor de iets hogere temperaturen, die het gevolg zijn van deze CO2-maatregel.’

Foto: Weeze heeft het dak van de overdekte parkeerplaatsen voorzien van zonnepanelen.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel