Airlines kiezen alternatieve route in Golfregio - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Turkish Airlines verhoogt capaciteit vanaf Amsterdam

Airlines kiezen alternatieve route in Golfregio

Door: | 8 januari, 2020

De meeste airlines mijden de regio rond Iran en Irak. KLM liet woensdagochtend al weten niet meer over gevaarlijke gebieden in en rond beide landen te vliegen na de vergeldingsaanval van Iran op Amerikaanse doelen in Irak. De airline heeft besloten dat er, afhankelijk van de bestemming, noordelijker of zuidelijker wordt gevlogen.

Ook Air France heeft het vliegplan voor de regio aangepast uit veiligheidsoverwegingen. Het Duitse Lufthansa heeft woensdag uit voorzorg een vlucht van Frankfurt naar de Iraanse hoofdstad Teheran geannuleerd.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA verbood Amerikaanse vliegtuigen kort na de Iraanse raketaanval om bepaalde delen van het luchtruim in het Midden-Oosten te gebruiken.
Turkish Airlines heeft in een verklaring laten weten het luchtruim boven Iran en Iran tot nader orde te mijden. Vluchten naar het Verre Oosten, Azië en het Midden-Oosten worden via alternatieve routes geleid.

De meeste airlines zien hun brandstofrekening oplopen. Vanwege de alternatieve routes zouden veel vluchten tussen Europa en Azië gemiddeld 40 minuten langer duren.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel