Air France-KLM: meer passagiers, minder winst - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Air France-KLM: meer passagiers, minder winst

Door: | 31 juli, 2019

Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal ruim 5 procent meer passagiers vervoerd. Het aantal passagiers steeg naar 27 miljoen. Wel maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie minder winst, onder andere door hogere brandstofkosten.

De nettowinst bedroeg vorig kwartaal 80 miljoen euro. Dat is 30 miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen nog 110 miljoen werd genoteerd. Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal die Air France-KLM woensdag heeft gepresenteerd.

KLM presteert nog altijd beter dan Air France, al ging bij KLM de operationele winst wel omlaag, met 70 miljoen naar 258 miljoen euro. Tegelijk zag Air France de operationele winst met 130 miljoen stijgen naar 143 miljoen euro.
De operationele winst is de winst voor aftrek van belastingen, rente en afschrijvingen.

‘Net als in het eerste kwartaal werd ook in het tweede kwartaal het resultaat van KLM gedrukt door een combinatie van hogere brandstofkosten, druk op inkomsten per eenheid, dalend vrachtvervoer en stijging van operationele kosten’, zegt Pieter Elbers, CEO van KLM.

Over het eerste halfjaar van 2019 halveerde het operationeel resultaat bij KLM, van 388 miljoen euro naar 202 miljoen euro.

‘Daarnaast hebben het gebrek aan groeiruimte in Nederland en de verschillende operationele verstoringen op Schiphol en in het luchtruim een negatief effect op de resultaten. Dit is een aanzienlijke trendbreuk ten opzichte van de positieve resultaatsontwikkelingen in de laatste jaren. Des te belangrijker om onze succesvolle koers van kosten besparen enerzijds en investeren anderzijds voort te zetten. Zo blijven we ook op onze 100-ste verjaardag, voor onze klanten en medewerkers, gezond en fit.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel